Wijnactie Warmste Week

Wijnactie Warmste Week

tvv De Branding

Respiro Dell’Arte vzw blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat willen we vieren! We lieten wijnkenner Sofie Cieters van wijnhuis Crombé uit Kortrijk twee lekkere wijnen voor ons uitkiezen die gelabeld worden met het Respiro-wijnetiket dat je hieronder ziet. Ze koos een rode Merlot en een witte Chardonnay van Domaine Luc Pirlet. Meer info hieronder. We bieden de rode en witte wijn aan tegen de gunstige prijs van €9/fles of €50/karton van 6 flessen. En omdat het zoveel leuker is om te delen, doen we mee aan De Warmste Week en schenken we de opbrengst aan De Branding vzw , een organisatie voor personen met een beperking. De feestdagen naderen, sla dus een voorraadje van deze lekkere wijn in voor jezelf of om cadeau te geven.

Bestel de wijn via ons bestelformulier.


Beschrijving van de wijn
Dom. Luc Pirlet Chardonnay 2018 Vin de pays d’oc

Productomschrijving Wijncategorie • 2018 • Frankrijk • Wit Druivensoorten: 100% Chardonnay

Beschrijving: in de neus heeft de wijn aroma’s als witte perzik, acacia, linde en wat citrus. In de mond is de wijn evenwichtig met een frisse finale. De wijnen van Luc Pirlet worden terecht ‘Les Grands Crus de tous les jours’ genoemd. Hij slaagt er perfect in elke cépage te respecteren en zo zeer evenwichtige wijnen te produceren. De verschillen in bodem en klimaat zorgen voor een specifiek aromapalet, karakter en smaak. Dom. Luc Pirlet Merlot 2018 Vin de pays d’oc

Productomschrijving Wijncategorie • 2018 • Frankrijk • Rood Druivensoort: 100% Merlot

Beschrijving: intense dieprode kleur. Kruidig in de neus met hints van bessen. Vol in de mond, soepel met rijpe tannines. Domaine Luc Pirlet is sinds 1995 gevestigd in de Languedoc. Het is de waargeworden droom van Luc Pirlet, een Belg die eerst jarenlang in de Champagne heeft gewerkt. Langlopende contracten met wijnboeren ter plaatse stellen hem in staat de kwaliteit van de wijnen van wijngaard tot klare wijn te controleren, en waar nodig bij te sturen. Luc Pirlet is een gepassioneerd man die zich bezighoudt met de kwaliteit voor de 21ste eeuw, maar die wel het oog strak op de markt heeft: de wijnen zijn allemaal zeer goed van kwaliteit, en precies passend bij de huidige smaak: fruitig en stevig, vol maar niet zwaar.